torstai 26. maaliskuuta 2015

Näin kaikki sai alkunsa


Olemme tavallinen suomalainen perhe. Viimeiset vuodet eivät ole olleet meille helppoja. Kävimme läpi avioeron, mutta lopulta päädyimme takaisin yhteen. Kolmen lapsemme henkinen kasvu oli varmasti koetuksella.

Kaiken kaaoksen keskellä yksi konkreettinen asia oli pysyvää. Muumimuki –kokoelmamme. Jostain syystä, ehkä kuitenkin eniten mieheni jämäkkyydestä johtuen, se päätettiin säilyttää koskemattomana omassa silloisessa vitriinikaapissaan. Mukeihin sisältyi hyviä muistoja vuosien ajalta ja ne olivat tärkeä tae jostain pysyvyydestä myös lapsillemme. Että jotain vielä jää.

Monien myllerrysten jälkeen me päätimme ex-mieheni kanssa kuitenkin vielä tarttua toisiimme uudestaan, sitoa perheemme takaisin yhteen. Aloittaa alusta ja yrittää enemmän, Hankimme apua tavoitteemme saavuttamiseen. Ja me oikeasti aiomme onnistua.

Meillä oli kaksi kotia ja juuri tuolloin lasten synnyinkodin remontointi alkoi tuntua järkevälle vaihtoehdolle asumisjärjestelyiden vaivattomuuden vuoksi. Keittiöremontti oli varmasti se haasteellisin, mutta sen punaiseksi langaksi osoittautui ehdottomasti Muumimuki –kokoelmamme. Kaiken jälkeen niille oli saatava arvoisensa paikka kodin sydämessä.

Keväällä 2014 huomasin hipisteleväni kaikkea pientä, tekeväni pienen pieniä asetelmia, väänteleväni rautalangasta pikkuruisia tuolia, hankkivani kirpputorilta kaikkea minikokoista. Kunnes eräänä päivänä ajatus elämäni ensimmäisen oman minitalon hankinnasta iski päähäni kuin salama; kirkkaana ja voimakkaana. Ja kuin uuden alun sinetiksi päätimme rakentaa tuon talon mieheni kanssa yhdessä.

Vuoden ajan olen nyt puuhannut miniatyyrimaailmassa. Olen löytänyt itseni kaltaisieni eli muiden miniatyyriharrastajien parista. Eräänä päivänä päätin kokeilla pikkuruisten Muumimukien valmistusta. Muumimukien jälkeen tulivat Muumi –aiheiset tarjottimet, lautaset ja lopulta Muumimaailman hahmot. Aloin haalia kirjastosta kirjoja Tove Janssonista ja Muumeista. Aloin kuikuilla lapseni ohitse Muumeja dvd:ltä ”sillä silmällä”. Ja lopulta aloin haaveilla pienen, mutta suurikokoisen Muumitalon, jopa Muumilaakson, rakentamisesta. Olen miettinyt materiaaleja, tehnyt luonnostelmia, ideoinut päässäni, mutta vielä en ole aloittanut. Kaipaan nimittäin matkatovereita. Lähtisitkö sinä kanssani pieneen suureen seikkailuun Muumien ihmeelliseen maailmaan?
















Yksi asia johti toiseen ja lopulta löysin itseni www.Moomin.com -sivuston tämän viikon kansainvälisestä blogipostauksesta. Aika hurjaa, eikö?

Mikäli olet Facebookissa, niin käypäs kurkistamassa täällä ja laita päivitys jakoon! :)


Jutun pääset lukemaan Moomin.comin omilta sivuilta vaikkapa tästä.



Torstai-terkuin,

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti