maanantai 13. huhtikuuta 2015

Ikkunat

En ole aikaisemmin tehnyt avautuvaa ikkunaa. Eikä minulla ole hyvän ikkunan valmistukseen tarvittavaa välineistöäkään. Hitsi vieköön jos omistaisin pöytäsahan (ns minisirkkelin)! Olisin saanut leikattua sytykelastut pitkittäin ja niistä syntyneet ikkunakarmit nätisti jiiriin. Vaan eipä ole pöytäsahaa. Joten käytän mielikuvitusta ja teen taas niillä materiaaleilla joita omistan. Tässä tapauksessa tarvittiin jäätelö- ja kahvitikkuja, tops-puikkoja ja passepartout -pahvia (eli paspista). 

Talon ikkuna-aukot listoitin alkuun sytykelastuilla. Kiinnitykseen käytin erikeepperiä. Jäätelötikuista mittailin ja liimailin astetta pienemmät ikkunakarmit. Itse ikkunat tein vahvasta paspiksesta, johon leikkasin mattoveitsellä sopivankokoiset aukot. Paspispahviin liimasin ontot tops-puikot, joihin upotin karmin läpi pienet naulat. Näin sain avatuvan ikkunan. Ikkunalasi näistä vielä puuttuu, mutta voi olla ettei tämän talon ikkunoihin laseja tulekaan. 








En millään malttanut olla vähän fiilistelemättä Muumimamman köökissä. 




Kalusteet on tarkoitus tehdä ajan saatossa itse, mutta alkuun pääsee näilläkin. Paljon vielä puuttuu kaikenlaista mutta sentään on jo se alku. :)


-T-

1 kommentti:

  1. On kyllä ihana projekti ja viihtyisä on Muumimamman keittiö <3

    VastaaPoista