perjantai 10. huhtikuuta 2015

Muumitalon torni

Talo on pala palalta alkanut kasaantua. ;) Kun mitään hirveän tarkkoja etukäteissuunnitelmia ei ole ollut, on luovuutta saanut käyttää tässä ihan yllin kyllin. 



Tornin seiniksi kiinnitin alkuun vahvaa pahvia, johon leikkasin ikkuna-aukot. Pahvi ei suinkaan asettunut paikalleen nätisti vaan mittavirhepaholaisia oli tietenkin päässyt kehkeytymään runkoon ja pahvitukseen syntyi väistämättä asiaankuulumattomia kohoumia. Myöskään pahvi itsessään ei ollut tasaista, vaan siinä oli taitoksia.





Sinnikkäästi jatkaen liimasin pahvin päälle biltematikkuja (ts sytyketikkuja) pystyriviin välittämättä kohoumista. Pahimmissa paikoissa katkoin tikkuja lyhyemmiksi. Sytyketikkujen väliin liimasin toisen kerroksen kapeampaa bampuverhon sälettä, joka yllättävän kivasti peitti pohjan epätasaisuudet. Muutaman epätoivoisen huokauksen jälkeen sain kuitenkin lomalaudoituksen näköistä seinää aikaiseksi. 






Kivijalka syntyi vahvasta pahvista, jonka päälle liimasin munakennoista leikattuja "kiviä". Kivien välit täytin pikasiloitteella. Kun siloite oli täysin kuiva, maalasin kivet harmaalla.




 Tornista tulee aika korkea ja pitkät lomalaudoitukset vielä entisestään korostavat tornin korkeutta. Niinpä päätin maalata tornin kaksiväriseksi saadakseni siihen vähän katkoa. Poikkisuuntaisia "koristelaudoituksia" tein mm erilaisista nahkavöistä ja pitsinauhasta, jotka maalasin valkeiksi.






Seuraavaksi keittiön pinnoituksia ja ikkunoiden laudoituksia. Niistäpä sitten myöhemmin :)

-T-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti